Konuların anlaşılması için yazıların kronolojik sıraya göre okunması önerilir.

1 Şubat 2016 Pazartesi

Ateş Şöleni (Imbolc/Candlemass) 1-2 Şubat



HPs Maxine, bu konuda araştırma yaparken Satan ona ateşi düşünmesini ("Think fire") söylemiştir. Gerçekten de, bu gün ateş elementiyle ilgilidir. Candlemas, kış dönümü ve bahar gündönümü arasında kalır. Teknik olarak, Güneş ile Kova arasında 15 derece varken kutlanmalıdır.




Antik zamanlarda özel günler, belirli tarihlere bağlı olarak değil, Solar/Güneş ve Lunar/Ay dönemlerine göre kutlanırdı. Candlemas'ı Güneş, Kova'ya 15 derece yakınken kutlamak ritüelleri çok daha güçlü kılar. Sabat olarak bilinen günler, büyüler ve maji çalışmaları için mükemmel zamanlardır zira bu günlerde Güneş'in pozisyonundan dolayı çalışmalar daha etkili olur.

Antik zamanlarda insanlar şenlik ateşi yakarak şafak vaktine kadar bugünü kutlarlardı. Candlemas gününe özel geleneksel yemekler de bulunmaktadır.
Candlemas'daki ateş vurgusu aynı zamanda, baharın dönüşünün sıcaklığı ve hayat parıltısını, gelen ekim zamanının verimini sembolize eder.

Ateş elementi başlangıçların ve yaratıcılığın elementidir. Çoğu Pagan meclisi bu günü insiye ritüelleri için tercih etmektedir. Satan'a insiye olmak isteyenler için de uygun bir gündür.

Candlemas'da yapılabilecek çalışmalar:



  • Pyromancy (Gelecekten haberler söylemek için ateşi kullanma. Alevlerin yoğunluğu, şekilleri, ateşin yönü, ya da içinde görülen görüntüler pyromancyde kullanılan yöntemlerdendir)

  • Şenlik Ateşi

  • Ateş majisi/büyüleri, ateş elementi kullanılarak ivme kazandırılabilir. 
Ateş elementi, kendine güven, ün, kumarda vb. başarı, karizma/popülerlik, sağlık, iyileşme, koruma, spiritüel/majisel güç, yaratıcılık, enerji, hızlı değişimler, kontrol elde etme, şans değiştirme, adalet getirme, intikam, öfke, cesaret, saf seksüel tutku ve fiziksel zevkler, düşmanlarla başa çıkma, odaklanma, ateş/yangın yoluyla ve yaralanmalara yol açabilecek kazaları tetikleme, irade gücü, atletikte-sporda hırs. Negatif büyü çalışmaları öncesinde kişinin kendini hazırlaması için kullanılabilir. Negatif büyü çalışmalarında ateş elementi öngörülemeyen saldırılara, kazalara, kan dökümüne, şiddet ve nefrete sebep olur. Ateş elementi aynı zamanda savaşları, anarşiyi tetiklemek için kullanılabilir. Element üzerinde tam kontrol sağlandığı zaman ateş elementi yönlendirildiği herhangi birşeyin sıcaklığını arttırır.


  • Ateş meditasyonu: Bir ateşin ya da mumun önünde oturun, ve gelecek altı ay için hedeflerinizi belirleyin. Bunları yazabilir ve Lamas (hasat zamanı sabatı) zamanı neleri başardığınızı görebilirsiniz.
  • Kundalini Meditasyonu (Kundalini ateş elementindendir)
  • Ateş elementi üzerine meditasyon





http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Imbolc.html sitesinden yararlanılmış, İngilizce aslından çevrilmiştir.