Konuların anlaşılması için yazıların kronolojik sıraya göre okunması önerilir.

11 Aralık 2015 Cuma

Rothschild, IŞİD ve İsrail Dayanışması Hakkında Bilgilendirme


Rothschild'lerin İsrail'in hem gerçek kurucuları, hem finansörleri, hem de yöneticileri olmaları konusu artık herkesin bildiği bir gerçek, bazılarına göre ise anti-semitist 'komplo teorisi'-('conspiracy theory' terimini 1967'de CIA, yönetimi sorgulayan insanları asılsız göstermek için yaratmıştır) olmasına rağmen bu konu daha sonra irdelenecektir.

16 Kasım'da İngiltere'deki Green Party'nin Dış İlişkiler sözcüsü Tony Clarke, BBC Radio 5'e şöyle bir açıklama yapmıştır:

"There are British oil companies such as Genel Energy, run by Nathaniel Rothschild, one of George Osborne's friends, who are making money, who are buying oil from ISIS, who are putting money into the pot, allowing ISIS therefore to fuel their evil across the world."

Çevirisi: George Osborne'nun (İngiliz Maliye Bakanı) arkadaşlarından biri olan Nathaniel Rothschild'ın yönettiği Genel Energy gibi İngiliz petrol şirketleri, IŞİD'den petrol alıyor ve IŞİD'in kötülüklerini dünyaya yaymasına destek oluyorlar.

Tahmin edilebileceği üzere büyük tepki toplayan bu röportaj, hem yayından önce düzenleniyor ("We have edited this part of the programme on legal advice."- BBC) hem de aynı günün akşamında inkar ediliyor. "The Green Party and Tony Clarke apologise to Genel Energy for this false statement, which they have withdrawn and have undertaken not to repeat." (Green Party ve Tony Clarke Genel Energy'den yanlış bildiriden ötürü özür dilemektedir...)

Konu incelenmeden kapatılmıştır.

Bunun sebebi, Clarke'ın, Samin Tan gibi Nat Rothschild'in tehditlerine maruz kalmış olması olabilir: Bumi şirketi içinde çıkan bir anlaşmazlık sonucunda şirketin ortağı Samin Tan, şikayette bulunmuş ve Rothschild'in onu Londra'ya girişini yasaklamakla, herhangi bir İngiliz şirketini yürütmekten alıkoymakla, ve hapse attırmakla tehdit ettiğini, bununla birlikte Rothschild'in Tan'ın mail hesaplarına erişebildiğini söylemiştir.

Clarke'ın bahsettiği Genel Energy şirketi, KRG (Kürdistan Bölgesel Hükümeti) ile anlaşmalı bir şirkettir. Kayıtlı ofisi Jersey'de ve genel merkezi ise Ankara'dadır. Eski BP başkanı Tony Hayward Genel Energy'nin CEO'luğunu yapmaktadır. Yönetim kurulu üyeleri arasında kuruculardan Nat Rothschild, eski BP başkan yardımcısı Rodney Chase ve Çukurova Holding bulunmaktadır.

Rus ve Arap raporlarına göre, IŞİD petrolünün tedarikçisi İsrail'dir.

Israel is the Main Purchaser of ISIS Oil

Israel buys most oil smuggled from ISIS territory - report

Raporlara göre, bu ticaret Suriye, Irak'ın Kürdistan bölgesi ve Türkiye sınırları arasında yapılmaktadır. Dr. Farid adında bir Yahudi ise İsrailli ve Türk aracılar fiyat konusunda anlaştıktan sonra petrolü Türk limanlarını da kullanarak, İsrail ve diğer ülkelere transfer etmektedir.

"Israel has in one way or another become the main marketer of ISIS oil. Without them, most ISIS-produced oil would have remained going between Iraq, Syria and Turkey. Even the three companies would not receive the oil if they did not have a buyer in Israel." (İsrail'de alıcıları olmasaydı diğer ülkeler de petrolü almazlardı)

İsrail hükümeti, 1967 yılında Golan Heights'ı işgal ettiği zaman Suriye'deki petrol haklarını Genie Energy'ye devretmiştir. İsrail'in aynı zamanda IŞİD'i Golan'da desteklediği bilinmektedir  Yakın zamanda bu bölgede büyük petrol depozitleri de bulunmuştur.

Tıpkı Genel Energy gibi IŞİD ile yakın ticari ilişkileri bulunan Genie Energy şirketinin "stratejik danışmanlık" kurulunda, şirkette yüksek oranda hissesi de bulunan Jacob Rothschild, eski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, global medya şirketlerinin sahibi ve CFR (Dış İlişkiler Konseyi) üyesi Rupert Murdoch, eski CIA direktörü James Woolsey, eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers, ve Yahudi-Siyonist hareketlerinin destekçisi "hayırsever" Michael Steinhardt bulunmaktadır. Bu isimlerin çoğu 11 Eylül saldırılarından da büyük kar elde etmiştir.

16 Kasım'da, Clarke'ın Genel Enerji'yi resmen ihbar ettiği günde, Putin G20 zirvesinde IŞİD'i destekleyen hükümetlerin listesini açıklamıştır. 30 Kasım'da da Irak ve Suriye'den Türkiye'ye petrol gönderildiği Rus istihbaratı tarafından açıklanmıştır.

Ancak Genel Energy, Genie Energy ya da İsrail hakkında tek kelime edilmemiştir, zira eski KGB ajanı olan Putin'in kendisi de Oppenheimer'lar tarafından finanse edilen Talmud eğitimli Yahudi bir kukladır.

Yine de Putin'in "sistem karşıtı" imajı güçlendirilmiştir.

Zaten amaç, güçlü bir "kontrollü karşıtlık" yaratmaktır, tıpkı 20. yüzyılda komünist devrimin global banksterler karşıtı olmaları gibi bir illüzyon yaratıp, onların finansörleri arasında Jacob Schiff ve David Rockefeller'ın da olduğunu saklamak gibi.

Türkiye ve Rusya arasında gerçekte bir zıtlık yaşanmamıştır, yaşanmıyordur. Örnek vermek gerekirse, "uçağın düşürüleceğinden" hem Putin'in hem Erdoğan'ın önceden haberi vardır. Sadece onların değil, iki ülke arasında yaşanabilecek bir zıtlığın doğuracağı ekonomik sonuçları da iyi bilen "insider" finansörler de ona göre yatırım yapıp kar etmişlerdir.

Snowden'in yayınladığı NSA belgelerine göre İngiliz ve Amerikan istihbaratları ve Mossad, IŞİD'i yaratmak için birlikte çalışmışlardır. Snowden, "Yahudi devletini (İsrail) korumanın tek yolu yakın sınırda bir düşman yaratmaktır." demiştir.
 
Fransız raporuna göre IŞİD'in lideri Al-Baghdadi, Elliot Shimon adında bir Yahudi ve Mossad ajanıdır. Bazı kaynaklar CIA için de çalıştığını belirtmektedir.

"The plan: get into the military and civilian heart of the countries that are declared as a threat to Israel in order to destroy to facilitate thereafter, the takeover by the Zionist state on the entire area of the Middle East in order to establish Greater Israel."

Rapora göre plan, İsrail'e tehdit olabilecek ülkeleri ortadan kaldırmak için sivil ve askeri merkezlerine girilmesidir. Daha sonra bu ülkeler Orta Doğu'da Büyük İsrail'in (“Eretz Israel”) yaratılması için ele geçirilecektir.